Integrale Sport- en Leefstijlgeneeskunde, Fysiotherapie

Ria van Rooijen heeft als sportarts o.a. gewerkt bij KNVB, Defensie, de Utrecht marathon, Europese Kampioenschappen luchtdrukwapens. Vanuit het werk als bondsarts KNSA is zij gevraagd door NOC*NSF om in 2008 de ruiterploeg te begeleiden bij de Olympische Spelen van Beijing in Hongkong en is zij opgeleid als World Shooting Para Sport-classifier aangepaste schietsport. Ria doet de classificatiekeuringen aangepaste schietsport voor Nederland en België.

Tevens is zij docent medische basiskennis. Zij verzorgt ook maatwerk inspiratiesessies, masterclasses, workshops, presentaties e.d. waar zij met veel kennis en vaardigheden haar enthousiasme gebruikt om mensen (m.n. therapeuten en artsen) uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Daarmee draag zij een steentje bij aan het bevorderen van de samenwerking in de zorg.

Ria heeft tijdens haar studie geneeskunde als fysiotherapeut gewerkt en is in 1999 begonnen met haar sportgeneeskunde praktijk. Vanaf ongeveer 2011 is haar praktijkvoering steeds meer holistisch maatwerk geworden, is er meer accent bijgekomen in integrale leefstijlgeneeskunde en werd de praktijknaam veranderd.

De samenwerking met Marco Wiegers is in 2014 begonnen. Sinds december 2016 werkt Ria van Rooijen als sportarts bij Vrouw&Klinieken in Lelystad. Sinds 2021 ook onder de naam Sportgeneeskunde Maatwerk.