Integrale Sport- en Leefstijlgeneeskunde, Fysiotherapie

Voor een inschrijving of vragen over een workshop of masterclass kunt u een e-mail sturen naar info@wiegers-vanrooijen.nl

Casuïstiek, vraag het de sportarts!

Een online workshop voor masseurs, massagetherapeuten en andere belangstellenden.

Sportarts Ria van Rooijen gaat in op het diagnostisch proces. Ze neemt u mee in de praktische toepassing daarvan met een fictieve casus. Er is ruim de gelegenheid om samen te sparren, van gedachten te wisselen en vragen te stellen!

Neem vooral ook een eigen casus mee en kom met vragen!

Data 2023: volgen binnenkort
Duur: 1,5 uur, tussen 20-21:30
Tarief: € 32,50 excl. BTW
NGS-accreditatie: 2 punten

De anamnese

Een online workshop voor therapeuten die hun anamnese vaardigheden willen verbeteren.

Sportarts Ria van Rooijen gaat in op de onderdelen van de anamnese, manieren van vragen stellen en de therapeutische basishouding. En natuurlijk is er tijd om te oefenen!

Met wat basisinformatie van een fictieve patiënt ga je met een paar collega’s in een break-out-room overleggen. Daarna is er de mogelijkheid om praktisch te oefenen, volgt een bespreking, en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Data 2023: volgen binnenkort
Duur: 1,5 uur, tussen 20-21:30
Tarief: € 32,50 excl. BTW
NGS-accreditatie: 2 punten

Ontspanning leren geven?

In ontwikkeling is een fysieke workshopdag. Fysiotherapeut Marco Wiegers en yogadocent Petra Meirink-Chatah van Yoga Meirink in Almere zijn druk bezig met de ontwikkeling. Na afronding van een pilotdag volgt meer informatie.

De classificatiekeuring aangepaste schietsport

Sportarts Ria van Rooijen is WSPS classifier aangepaste schietsport. Het maken van een e-learning over de classificatiekeuring staat in de planning. In samenwerking met Ferrol van Hoeven volgt daarna een e-learning over aangepaste schietsport en de reglementen. Eerst in het Nederlands, dan in het Frans. Met name gericht op Nederland en België.

Hoofd-halsgebied

Een fysieke workshopdag voor tandartsen en andere professionals in de mond en hoofd-hals zorg. Fysiotherapeut Marco Wiegers gaat in op fascia, de samenhang van het hoofd-halsgebied en met name de kaakregio met de rest van het lichaam. Hij legt uit dat we het beter kunnen hebben over neuro-myo-fascia. Er is ruim de tijd om interactief, en vooral practisch, aan de slag te gaan met wat theorie, klinisch observeren, bevragen en evalueren. En Marco zal enkele technieken aanleren voor het ontspannen van met name de nek- en kaakregio.

Data 2022: volgen zo spoedig mogelijk. Of in overleg bij u in de praktijk.
Duur: een hele dag van 9:00-17:00
Tarief: 165,- excl. BTW
Op verzoek in een tandartspraktijk of in Woerden, Lelystad, of Oosterwijk (bij Leerdam).